OM eist anderhalf jaar cel voor in Lopik ondergedoken trouwstoet-mishandelaar

© NOS
LOPIK - De man die eind augustus vorig jaar een agent bewusteloos heeft geslagen in Rotterdam, moet als het aan het OM ligt anderhalf jaar de cel in. Ook wil het OM dat Sahib B. tbs met voorwaarden opgelegd krijgt en dat hij nog een eerdere voorwaardelijke straf uitzit van een jaar.
De agent greep in bij een trouwstoet, omdat deelnemers de verkeersregels aan hun laars lapten. Sahib B., de broer van de bruid, mishandelde de agent en vluchtte. Hij is weken later in Lopik opgepakt, waar hij zat ondergedoken.

SLACHTOFFERVERKLARING

In de rechtbank las de mishandelde agent vandaag een slachtofferverklaring voor. "Precies 300 dagen geleden ging bij mij het licht uit. Sindsdien staat mijn leven en dat van mijn vrouw en kinderen in het teken van deze klap." Ook richt de agent zich tot de familie van de verdachte: "Je moeder moest lachen om het gebeuren. Ik ben zelfs racist genoemd. Wat was er gebeurd als je in een fatsoenlijke familie was opgegroeid?"
De stoet reed 30 augustus vorig jaar over de Maasboulevard. De politie werd gewaarschuwd dat deelnemers onnodig zouden toeteren, asociaal reden en dat mensen op autodaken zaten. Ook werd het overige verkeer geblokkeerd.
De stoet werd aangesproken door de politie, maar niet met het beoogde resultaat. Op de Westzeedijk blokkeerde de stoet het verkeer opnieuw. Toen de politie ingreep en de zwager van B. wilde arresteren, ging B. door het lint. Naar eigen zeggen omdat zijn zwager werd geboeid, maar ook bij zijn keel werd gepakt. Hij sloeg een van de agenten zo hard dat hij zijn bewustzijn verloor. De agent kan nog steeds niet volledig werken.
De 26-jarige Rotterdammer was een tijd van de radar, maar werd uiteindelijk gevonden in Lopik. Hij bleek daar ondergedoken te zitten bij zijn vriendin.
Volgens het OM heeft de familie het onderzoek van de politie flink gefrustreerd. Zij worden later vervolgd.
Het Openbaar Ministerie schetst vandaag een beeld van een verdachte. Hij zou een laag IQ hebben, impulsief en antisociaal zijn en bovendien verslaafd aan cannabis. Daarvan zegt hij dat hij daarmee wil stoppen.
Zijn advocaat vindt dat het verhoor van B. door de politie te hard was. "De agent was in het nauw gedreven, maar cliënt ook. Dit moet in de straf worden verwerkt.," aldus zijn advocaat. Ook vindt ze dat B. in de media zeer hard is aangepakt. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.