Baarns laboratorium spant kort geding aan tegen ministerie vanwege coronatests

BAARN - Het Baarnse laboratorium U-Diagnostics sleept het Ministerie van Volksgezondheid voor de rechter. Het lab vindt dat het onterecht door het RIVM wordt buitengesloten als locatie voor coronatests. Dat meldt Nieuwsuur.
Volgens U-Diagnostics heeft het RIVM in Bilthoven het lab ten onrechte niet op een lijst met erkende laboratoria geplaatst. Dat betekent volgens het Baarnse bedrijf dat de GGD niet naar hen doorverwijst en dat tests via de huisarts niet worden vergoed door het Rijk.
U-Diagnostics werkt samen met een laboratorium in Duitsland. De tests worden in Nederland afgenomen en vervolgens naar Keulen gereden en verwerkt. RTV Utrecht was erbij toen de teststraat in Baarn open ging. Volgens het lab zouden medewerkers van het ministerie van Volksgezondheid hebben gezegd dat tests voorlopig alleen worden gegund aan Nederlandse bedrijven. Het Baarnse lab vindt dat niet eerlijk.
De teststraat in Baarn opende in april. We maakten toen deze reportage:
Directeur Maarten Cuppen van U-Diagnostics spant nu een kort geding aan. Hij zegt dezelfde behandeling als andere laboratoria te willen. Het kort geding dient op 3 juli.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.