RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Man berooft meerdere oudere vrouwen met geweld van hun ketting

LEUSDEN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De politie is dringend op zoek naar getuigen die iets weten over een reeks berovingen in de provincie Utrecht. In alle gevallen ging het om oudere vrouwen bij wie een gouden ketting van de nek werd getrokken.

De dader was een jonge man van ongeveer 20 tot 25 jaar oud. Het zou volgens de politie "steeds om dezelfde dader kunnen gaan."

LEUSDEN
Het eerste incident vond afgelopen dinsdag plaats op de Dorser in Leusden, waar een 78-jarige vrouw met geweld werd beroofd. Zij stapte daar van haar fiets toen ze een man op haar af zag lopen. Na de beroving ging de dader er vandoor in de richting van de Landweg.

Gisteren vonden drie soortgelijke berovingen plaats op verschillende plaatsen: 's ochtends in Bunschoten, 's middags in Driebergen en eind van de middag in Hoevelaken.

BUNSCHOTEN
In Bunschoten werd om 10.00 uur 's ochtends een 80-jarige vrouw van haar ketting beroofd toen ze met haar rollator op de Kuyperstraat liep. De ketting werd van haar nek getrokken. Het slachtoffer kwam daarbij ten val en liep letsel op. De dader ging er vandoor op een scooter.

DRIEBERGEN
Om 14.30 uur werd in Driebergen een 68-jarige vrouw uit die plaats beroofd van haar ketting terwijl zij op de Korte Dreef in haar woonplaats fietste. De dader passeerde haar op een bromfiets en trok de ketting van haar nek. Hierbij liep de vrouw nekletsel op. De verdachte vluchtte op zijn bromfiets richting de Groenhoek.

HOEVELAKEN
Omstreeks 17.10 uur werd een 68-jarige fietsster in Hoevelaken beroofd van haar ketting. Het slachtoffer fietste op de Eiberlaan in Hoevelaken en kwam vanuit het centrum. Ook in dit geval vond de beroving plaats door een passerende bromfietser.

SIGNALEMENT
In alle gevallen spraken de slachtoffers over een slanke man van in de twintig met een lichte huidskleur. Zijn lengte wordt geschat tussen de 1.75 en 1.85 meter. Sommige slachtoffers zagen dat de man blond haar had, andere spraken over een petje. In drie gevallen is een scooter of bromfiets gezien, mogelijk met een blauwe kentekenplaat. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien of meer weten. Ook camerabeelden uit de omgeving zijn welkom.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -