RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Margreet op anderhalve meter: weer het veld op!

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Aan het begin van dit jaar was Margreet te gast bij de 20 senioren die samen 'Walking Football' spelen bij voetbalvereniging OSM'75 in Maarssen. Wie had toen, in februari, kunnen bevroeden dat het team elkaar maanden niet zou zien?

GEMIS
Sinds het invoeren van de coronamaatregelen in maart ligt het voetbal van de heren stil. Tót een week of twee geleden. Toen werden de regels voor teamsporten soepeler en mochten ze eindelijk 'de wei' weer in. Hoewel het ze fysiek zwaar valt - "ik merk wel dat ik weinig conditie meer heb!" - vinden ze het heerlijk elkaar weer te zien. "Ja joh", steekt aanvoerder Frank van wal, "met je maatjes weer op het veld. Dat heb ik wel gemist hoor!"

Die anderhalve meter ... je doet het, maar niet met je kleinkinderen kunnen knuffelen is heel moeilijk"
Flip Tengnagel

Hebben de mannen nog meer gemist? "De kleinkinderen", zegt Flip meteen. "We zagen ze wel, maar zelfs onze kleinste zei dan meteen "anderhalve meter opa!" Dat is wel heel lastig hoor. Je doet het, maar niet kunnen knuffelen is heel moeilijk." Flip en zijn vrouw Ria hebben sowieso zware maanden gehad. Toen Margreet ze voor het laatst zag, was Flip net begonnen aan een serie bestralingen en ging Ria naar de dagbesteding omdat ze steeds meer begint te vergeten.

DAGBESTEDING
"Ik heb mijn clubbie wel gemist", zegt Ria vrolijk, "ik kom er graag en er zijn altijd aardige mensen". Ook Flip heeft gemist dat zijn vrouw naar de dagbesteding ging. "We redden het goed hoor, zo samen, maar als zij naar haar club is, heb ik even mijn handen vrij. Dat was nu niet aan de orde. Ik kon nog net een uurtje de boodschappen doen, maar dan belde ze vaak al."

Ook de andere heren hebben zo hun hobbels gehad in de coronatijd. Van zieke partners tot zelf in quarantaine moeten. Dat ze nu weer samen mogen trainen, is een belangrijke stap voor ze: "we mogen nog niet álles en fysiek contact blijft verboden dus partijtjes worden nog niet gespeeld, maar zelfs op anderhalve meter wil ik het niet missen!"

Margreet en de mannen in Maarssen


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -