RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plastisch chirurg heeft bijbaan en is ook imker op terrein van Diakonessenhuis Zeist

1/2
ZEIST - Naast een ziekenhuis is niet de eerste plek waar je aan denkt om bijen te houden, maar plastisch chirurg Wynand Melenhorst heeft het voor elkaar gekregen. Zijn bijen staan in het bos naast het Diakonessenhuis in Zeist en vandaag is de eerste oogst.

Sinds een jaar staan de kisten waarin de bijen zitten naast het ziekenhuis. "De omgeving leent zich er goed voor. Het is een mooie groene omgeving hier en dat is goed voor het houden van bijen. Daarnaast helpen de bijen ook om het groen te houden," aldus de chirurg.

De reacties die Melenhorst krijgt, zijn positief. "De patiŽnten en collega's vinden het leuk om over de bijen te praten. Toen ik het voorstelde aan het bestuur van het ziekenhuis waren ze direct enthousiast."

Voor patiŽnten in het ziekenhuis duurt het nog wel even voor ze kans maken op een potje honing. Ondanks dat de imker tien liter verwacht, deelt hij het eerst alleen uit aan familie en vrienden. "Om het aan de patiŽnten te geven, moet er wat meer geproduceerd worden," lacht hij.

Plastisch chirurg houdt bijen in bos bij Diakonessenhuis


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -