RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Regen en onweer verdrijven ergste warmte: hitteplan niet langer actief

PROVINCIE UTRECHT - Het hitteplan is sinds vanmorgen niet meer actief. Afgelopen woensdag werd het hitteplan afgekondigd door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) vanwege de warmte. Maar na de onweersbuien van gisteravond en vannacht, koelt het vandaag op de meeste plaatsen af.

Het hitteplan wordt ingesteld als de temperaturen flink oplopen. De overheid roept mensen dan op genoeg te drinken, dunne kleding te dragen, de schaduw op te zoeken en zich goed in te smeren. Ook moeten mensen elkaar goed in de gaten houden, want de hitte kan gevaarlijk zijn voor "ouderen, baby's, chronisch zieken, mensen met overgewicht, mensen in verzorgingshuizen en mensen in een sociaal isolement".

Dat de temperaturen de afgelopen dagen flink opliepen bleek gisteren: toen werd de eerste officiŽle tropische dag van 2020 gemeten. Om 16.40 werd in De Bilt 30,1 graden gemeten. Niet alleen in onze regio was het warm, het hitteplan gold ook voor Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel, Limburg, Noord-Brabant en Zeeland.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -