Zeilers slaan om en zwemmen twee uur naar haven Eemnes

KNRM (archieffoto)
KNRM (archieffoto) © KNRM Huizen-Blaricum
EEMNES - Twee zeilers die gisterenavond met hun boot zijn omgeslagen op het Eemmeer, hebben anderhalve kilometer gezwommen om zichzelf te redden. Dat meldt de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM).
De mannen sloegen om bij Blaricum. Een van de mannen raakte daarbij gewond. Er was brandstof uit de buitenboordmotor gelekt en dat veroorzaakte brandwonden. Toch lukte het beide mannen om naar de kant te komen. Na twee uur in het water bereikten ze jachthaven 't Raboes in Eemnes.
Daar heeft de gewonde man eerste hulp gekregen. Volgens de KNRM is hem geadviseerd om naar het ziekenhuis te gaan, maar dat zou hij hebben geweigerd.
Bij de zoektocht is ook de politie ingeschakeld. Die meldt op Twitter dat tijdens het onderzoek nog een schipper op de bon is geslingerd die een zeilbootje probeerde te verstoppen. De bon was vanwege het feit dat de schipper veel te veel gedronken had. Of de mannen die in Eemnes aan wal kwamen ook teveel gedronken hadden is niet bekend gemaakt.
De KNRM-woordvoerder stelt dat de beide opvarenden een hachelijke tocht hebben gemaakt. "Het was een vrij riskante onderneming, ook omdat het begon te schemeren. Toen wij werden gewaarschuwd was het al behoorlijk donker."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.