'Kettingrukker' slaat weer toe in Vleuten en ontsnapt aan politie ondanks klopjacht

Archief.
Archief. © RTV Utrecht / Timo Anceaux
VLEUTEN - Een kettingrover die door de hele provincie Utrecht slachtoffers heeft gemaakt, heeft vanmiddag weer toegeslagen in Vleuten. De dief beroofde al 12 keer eerder iemand, met als laatste slachtoffer gisterochtend een vrouw in De Bilt. Vandaag was een vrouw in Vleuten het doelwit op de Moerasvaren. Zij kwam er zonder kleerscheuren vanaf.
De werkwijze van de zogenoemde 'kettingrukker' is onveranderd: de man rijdt op een scooter langs fietsende of wandelende vrouwen en trekt de sieraden van hun lichaam. Dat gebeurt met zoveel geweld dat slachtoffers, vaak 65-plus, regelmatig gewond raken.
De bijnaam 'kettingrukker' is door de politie bedacht omdat de dader het tot gisteren alleen gemunt had op kettingen. Bij de vrouw in Vleuten gaat het om een armband.
Meteen na de melding dat er vanmiddag rond 16.10 uur in Vleuten een sieraad was gestolen op de karakteristieke wijze van de kettingrukker, startte de politie een grote zoekactie. Er werd een Burgernet-actie opgestart en ook de politiehelikopter speurde mee en hing tientallen minuten boven de wijk Lombok.
De dader is een blanke jongen of man van rond de 16 jaar oud die op een grijze scooter rijdt. Hij is gezet en draagt een grijs trainingsjasje met capuchon. Opvallend is dat hij steeds in een andere plaats toeslaat. De meldingen komen inmiddels uit Leusden, Bunschoten, Driebergen, Zeist, Eemnes, Baarn, Soest, Hoevelaken, Huizen, Bussum, Hilversum, De Bilt en nu dus ook Vleuten.
De politie wil de man graag snel pakken en roept getuigen op zich te melden. Gevraagd wordt ook of mensen de diefstal in Vleuten misschien hebben zien gebeuren of mogelijk camerabeelden hebben.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.