RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

RTV Utrecht en NOS wisselen nieuws uit op website en app


PROVINCIE UTRECHT - RTV Utrecht en de andere twaalf regionale omroepen gaan nog intensiever samenwerken met de NOS. Bezoekers van NOS.nl en de app van de landelijke omroep kunnen voortaan het nieuws van twee regionale omroepen naar keuze zien. Omgekeerd zien bezoekers van sites en apps van regio-omroepen daar nu standaard ook berichten van de NOS, als ze daarvoor kiezen.

Wil jij NOS-nieuws zien bij RTV Utrecht?


NOS-directeur Gerard Timmer is blij dat bezoekers van zijn site voortaan ook nieuws van onder meer RTV Utrecht te zien krijgen (en andersom). "Het publiek is hier de grote winnaar: die krijgt zo makkelijk toegang tot internationaal, landelijk n regionaal nieuws." De samenwerking kwam er niet zomaar: beide kanten moesten wel even aan elkaar wennen. Timmer: "Het is ook een teken van vertrouwen in de kwaliteit van elkaars content."

Volledig automatisch
Wanneer je de app of de website van RTV Utrecht start krijg je een pop-upscherm met de vraag of je ook het landelijke nieuws van de NOS wilt zien. Als je 'Ja' kiest, worden volledig automatisch de belangrijkste berichten van de NOS getoond onder de drie belangrijkste berichten van RTV Utrecht. Bezoekers van de NOS kunnen maximaal twee regionale omroepen kiezen, waar ze het nieuws van willen zien. De redacties van de omroepen brengen geen wijzigingen aan in elkaars artikelen.

De NOS en de regionale omroepen werken al decennia samen. De laatste jaren is die samenwerking intensiever geworden. Zo brengen de NOS Journaals van 12.00 en 15.00 uur nu nieuws van de regio-omroepen. Ook worden artikelen op regio-sites al een poosje doorgeplaatst op NOS.nl. Regionieuws zorgt nu voor 13 procent van het totale online bereik van de NOS.

App downladen
Heb je onze app nog niet, klik dan hier voor Android en hier voor iOS.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -