RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

NS rijdt weer op volle sterkte tijdens coronacrisis: "We missen de reiziger"

1/2
PROVINCIE UTRECHT - NS voegt vandaag het nachtnet en de laatste ontbrekende treinen toe aan de dienstregeling. Daarmee is de dienstregeling weer hetzelfde als voor het begin van de coronacrisis.

Maar het zijn toch andere tijden en reizigers houden daar nog steeds goed rekening mee. "Mensen proberen afstand te houden en ze weten dat het nodig is. We zien over het algemeen dat het goed gaat en we zien nagenoeg iedereen met een mondkapje lopen. Maar sommige mensen worstelen nog wel met het juiste gebruik van een mondkapje", aldus Erik Kroeze, woordvoerder bij de NS.

Dienstregeling
Sinds begin juni rijdt de NS al grotendeels volgens de reguliere dienstregeling. Vanaf vandaag gaan dus naast het nachtnet ook de extra spitstreinen en extra dagtreinen (intercity Dordrecht-Eindhoven en intercity Assen-Groningen) weer rijden. Ook is het Spoorwegmuseum in Utrecht weer per trein bereikbaar.

Kroeze: "De overheid ziet nu ruimte om alle stoelen in de trein en andere vormen van openbaar vervoer weer vrij te geven en daar zijn we gewoon heel blij mee. We missen de reiziger gewoon en willen ze weer vervoeren. We verwachten niet dat het opeens storm loopt, we verwachten dat het deze zomer geleidelijk drukker gaat worden."

NS over opstarten dienstregeling: "We missen de reiziger"


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -