Burgemeester Isabella over groei: 'Houten is nog steeds het mooie Houten'

Burgemeester Isabella op het speciale bankje.
Burgemeester Isabella op het speciale bankje. © RTV Utrecht
HOUTEN - Van 30.000 inwoners in de jaren 90 naar 50.000 inwoners in 2020: je hoeft geen rekenwonder te zijn om te zien dat Houten een enorme groei heeft doorgemaakt.
Reden genoeg voor de gemeente om vandaag eens bij die groei stil te staan. "Het is eigenlijk wel een heel mooi punt die 50.000 inwoners. Een ontzettende groeispurt met de bouwopgaves die we hadden. Maar Houten is nog steeds het mooie Houten", aldus burgemeester Gilbert Isabella.
Voor hem is het sowieso een bijzondere week want hij is precies een jaar burgemeester. Hiervoor was hij rijksvertegenwoordiger in Bonaire, maar heimwee heeft hij niet: "Bonaire heb ik in mijn hart gesloten want het is een prachtig eiland in het caribisch deel van het koninkrijk. Maar Houten heeft inmiddels ook dat plekje. Het is een bijzonder dorp dat een middelgrote stad is geworden. Iedereen voelt zich thuis."
Burgemeester Isabella: "Houten heeft een plekje in mijn hart"

Speciaal bankje

Om de komst van de 50.000ste inwoner te vieren wordt er vandaag een speciaal zithoekje onthuld. De bankjes zijn neergezet op het pleintje Fossa Italica in Houten Castellum. Die plek is niet voor niets gekozen. Het ligt namelijk centraal tussen Houten en de kleinere kernen 't Goy, Schalkwijk en Tull en 't Waal.
Isabella: "Het is Houten-Zuid, de laatste nieuwbouw die we hebben gepleegd. En ik ben er wel trots op hoe het er nu uitziet. Het is mooi en goed onderhouden, volgens mij wonen de mensen er met plezier."
En dat mensen er met plezier wonen is volgens de burgemeester heel belangrijk, vooral in tijden van enorme groei. Zo'n bankje kan er volgens de gemeente een bijdrage leveren aan het woonplezier. "De ontmoeting staat op deze plek centraal. Mensen komen elkaar tegen en doen een praatje met elkaar. We lopen hier niet langs elkaar heen, maar nemen de tijd voor elkaar. En dat doe je als je lekker zit."
Burgemeester Isabella: "In Houten nemen we de tijd voor elkaar"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.