Dierenpark Amersfoort ontslaat 17 medewerkers als gevolg van coronacrisis

Archieffoto.
Archieffoto. © Dierenpark Amersfoort
AMERSFOORT - Dierenpark Amersfoort heeft ontslag aangevraagd voor zeventien van de 125 vaste medewerkers. De dierentuin is hard geraakt door de coronacrisis en zegt dat het ontslag nodig is om financieel gezond te blijven.
Volgens woordvoerder Marije Allemekinders heeft het coronavirus en de 1,5 metersamenleving grote impact op het dierenpark, dat tijdens het hoogtepunt van de crisis niet open mocht. "Zeker ook de sluiting van het park heeft ons hard geraakt. We hebben loonsubsidie aangevraagd en daarnaast kritisch gekeken naar onze uitgaven en personele inzet om als park financieel gezond te blijven. Hoewel wij met de bovengenoemde maatregelen hadden gehoopt het tij te kunnen keren en gedwongen ontslagen te voorkomen, is dat helaas niet het geval gebleken."
Het ontslag van zeventien medewerkers is een noodzakelijke stap, zegt Allemekinders. "Het zijn vervelende maatregelen die je als park eigenlijk nooit wilt nemen en we hebben deze beslissing dan ook met pijn in ons hart genomen."
De medewerkers die moeten vertrekken werken volgens de woordvoerder op verschillende afdelingen. Het dierenpark hoopt wel dat het hier bij blijft. "We kunnen niet in de toekomst kijken, maar zoals het er nu naar uitziet verwachten wij dat we geen verdere stappen hoeven te nemen. We hebben onze bezoekers in deze tijden hard nodig en zien gelukkig dat zij ons park nog steeds weten te vinden. Ondanks deze vervelende beslissing kunnen we daarom ook hoopvol vooruitkijken."
DierenPark Amersfoort is sinds 25 mei weer open voor bezoekers. Gasten moeten wel online reserveren via de website van de dierentuin.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.