Ontslagen bij BASF in De Meern

© RTV Utrecht
DE MEERN - BASF in de Meern gaat medewerkers ontslaan. Dat bevestigt het bedrijf na vragen van RTV Utrecht. In een statement zegt een woordvoerder dat de huidige vijf-ploegendienst wordt teruggebracht naar vier ploegen per etmaal. Ook moeten de ondersteunende diensten efficiënter worden.
"Om concurrerend te blijven in de markt moeten we efficiënter worden en onze structuren in De Meern aanpassen", stelt een woordvoerder namens BASF. Wat de maatregelen betekenen voor de werkdruk en productie kon ze maandagavond nog niet aangeven. Ook is nog niet duidelijk hoeveel banen gemoeid zijn met de bezuiniging. BASF spreekt van een "beperkt aantal". De betrokken medewerkers zijn nog niet op de hoogte gebracht.
Bij BASF in De Meern werken op dit moment 270 medewerkers. In de vestiging van het wereldwijde concern worden vooral katalysatoren gemaakt voor de chemische industrie. Die zorgen ervoor dat stoffen op een juiste manier met elkaar reageren, waardoor nieuwe producten ontstaan, zoals kunststoffen of geneesmiddelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.