Drieduizend reacties op plannen Ring Utrecht

REGIO - Ruim drieduizend mensen hebben gebruik gemaakt van hun inspraakmogelijkheid bij de plannen voor de Ring Utrecht. "Dat is erg veel voor een startnotitie", zegt een woordvoerder van Rijkswaterstaat. Al eerder werden schattingen gegeven van het aantal reacties, maar die bleken veel te laag.
Van de 3036 reacties bleken 1007 hetzelfde te zijn. Uiteindelijk moet projectbureau Verder 2029 antwoorden schrijven. De insprekers krijgen allemaal post van het bureau thuisgestuurd.
De partners in het projectbureau, Rijkswaterstaat, provincie Utrecht, gemeente Utrecht en het ministerie van VROM, presenteerden in december plannen voor het oplossen van knelpunten in de Ring Utrecht. In de plannen staan meerdere opties, waaronder enkele zeer omstreden mogelijkheden, zoals het aanleggen van een weg door natuurgebied Amelisweerd en door of langs Leidsche Rijn.

BESLUIT

Welke keuze uiteindelijk wordt gemaakt, is nog niet duidelijk. Eerst moet de overheid een besluit nemen. Daar is uiteindelijk ook weer inspraak op mogelijk.
Tegelijkertijd met de Startnotitie Ring Utrecht werd ook de Startnotitie Hoevelaken gepubliceerd. Daar zijn 176 inspraakreacties op binnengekomen, waarvan 163 uniek.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.