Utrechtse politie waarschuwt op Roemeense tv

UTRECHT - De Utrechtse politie krijgt vanaf volgende week een belangrijke rol in een Roemeens opsporingsprogramma op televisie.
De Utrechtse politie meldde maandag dat het optreden afschrikwekkend moet zijn voor Roemeense criminelen die hun slag willen slaan in Nederland.
Directe aanleiding voor het optreden van de agenten is de moord op een 67-jarige man uit Veenendaal eind maart vorig jaar. Daarbij werkten politie in Utrecht en Roemenië nauw samen. Uiteindelijk konden vier Roemenen worden aangehouden. Zij bleken ook betrokken bij een overval op een woning in Amsterdam.
De Roemeense variant van Opsporing Verzocht heet 'Politia in Actiune' en trekt meer dan anderhalf miljoen kijkers. "Het doel van ons optreden is potentiële criminelen te weerhouden misdrijven te plegen in Nederland", aldus een politiewoordvoerder.
Volgens de politie worden in Nederland ernstige misdrijven gepleegd waarbij Roemenen zijn betrokken. In 2008 resulteerde dit in driehonderd strafzaken en werden tientallen Roemenen aangehouden in of uitgeleverd aan Nederland.
Nederlandse agenten geven in het Roemeense tv-programma uitleg over de samenwerking met de Roemeense politie. "We willen criminelen waarschuwen voor het feit dat de pakkans groot is door de samenwerking tussen beide landen", aldus de zegsman.
Bekijk en beluister reportages via de links hieronder.

Utrechtse politie waarschuwt op Roemeense tv
Utrechtse politie waarschuwt op Roemeense tv

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.