Klacht na 'gewelddadige arrestatie'

UTRECHT - De Utrechtse politie heeft bij de arrestatie van een 19-jarige man uit Breda "buitenproportioneel geweld" toegepast. Dat zegt zijn advocaat Menno Buntsma. Buntsma heeft daarom een klacht ingediend bij het Openbaar Ministerie in Breda.
De verdachte van een overval op een 36-jarige vrouw in Breda was in in de nacht van 15 op 16 januari ontnapt uit een politiebusje op het terrein van een ziekenhuis in Breda. Hij werd afgelopen zaterdag in Utrecht weer opgepakt door een arrestatieteam. De man zou onder meer in zijn buik en rug zijn geschopt. Mogelijk heeft hij daardoor inwendig letsel opgelopen, aldus Buntsma.
Volgens de raadsman zijn de ogen van zijn cliënt dichtgeslagen, heeft hij twee gebroken tanden en een lichte hersenschudding. Een woordvoerster van het OM in Breda zei in een reactie dat de man tijdens zijn arrestatie zaterdag tot twee keer toe probeerde te ontsnappen. Ze wilde verder niet op de zaak ingaan. De klacht wordt doorgestuurd naar de politie in Utrecht. Die moet de kwestie verder uitzoeken.
Volgens een woordvoerder van de politie Utrecht waren bij de arrestatie meerdere teams betrokken. "Als iemand het niet eens is met het optreden van de politie, dan kan hij een klacht indienen", aldus de zegsman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.