Olifant Annabel naar Utrecht voor sectie

PROVINCIE UTRECHT - De olifanten in het Emmer Dierenpark merken dat er iets veranderd is. Ze laten dit in hun gedrag zien, zei woordvoerder Wybren Landman van het dierenpark maandag.
Zondagavond overleed de oudste olifant, de 45-jarige Annabel, na een val in een droge gracht.
Urenlange reddingswerkzaamheden mochten niet baten. Het dier werd uit haar lijden verlost. "Nu graven de overige veertien olifanten op de plaats waar Annabel is overleden", schetst de woordvoerder.
De olifanten missen de oude Annabel, dat is Landman wel duidelijk: "Dat kan je zien, ze staan dan zomaar in groepjes van drie of vier te plassen. Ze staan veel op de plek waar het drama zich voltrok en graven in de grond."
Ook de verzorgers van het olifantenverblijf zijn bedrukt onder het plotselinge overlijden van de oudste olifant van het park. Ze moeten weer verder, want het werk moet worden gedaan. Of er nu een grafstemming heerst of niet, de dieren moeten gewoon weer worden verzorgd.
"Met één lichtpuntje. Er wordt weer een nieuw olifantje verwacht. Dat ligt nu nog te groeien in de buik van de moeder. Ergens deze maand kunnen wij bij de olifanten kraamschudden", klinkt Landman nuchter.
De toestroom van het publiek is uitgebleven. "Hooguit wat vaste bezoekers die nu bij de olifanten kijken'', meent Landman. Van Annabel valt niets meer te zien. Op het stoffelijk overschot wordt in Utrecht sectie verricht. Het dierenpark hoopt dinsdag de resultaten hiervan onder ogen te krijgen.

Sectie op olifant Annabel in Utrechts laboratorium

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.