Geweldsklacht van verdachte overvalreeks

NIEUWEGEIN - De 19-jarige man uit Breda die een klacht heeft ingediend tegen de politie Utrecht wegens buitensporig geweld door een arrestatieteam, wordt verdacht van een reeks woningovervallen in Nieuwegein.
De verdachte uit Breda, die in januari was ontsnapt, sloeg vrijdagavond weer toe in Nieuwegein. Hij beroofde een bejaarde vrouw in haar woning aan de Anijsgaarde van haar pinpas en pincode. Ook nam de verdachte de autosleutels van het slachtoffer mee en verdween met haar auto. De vrouw liep bij de overval verwondingen op.
Op zaterdag zag een lid van Burgernet de gestolen auto in Nieuwegein staan. Hij heeft dit aan de politie doorgegeven en de wagen is daarop in beslag genomen. Na onderzoek wist de politie de 19-jarige Bredanaar te traceren en aan te houden.
De man wordt verdacht van meerdere woningovervallen in Nieuwegein. Bovendien bleek hij in januari ontsnapt te zijn in Breda. De politie zet het onderzoek naar de aangehouden verdachte en zijn medeverdachten voort.
De man zou bij de arrestatie onder meer in zijn buik en rug zijn geschopt. Mogelijk heeft hij daardoor inwendig letsel opgelopen, aldus zijn advocaat Buntsma.
Volgens de raadsman zijn de ogen van zijn cliënt dichtgeslagen, heeft hij twee gebroken tanden en een lichte hersenschudding. Een woordvoerster van het OM in Breda zei in een reactie dat de man tijdens zijn arrestatie zaterdag tot twee keer toe probeerde te ontsnappen. Ze wilde verder niet op de zaak ingaan. De klacht wordt doorgestuurd naar de politie in Utrecht. Die moet de kwestie verder uitzoeken.
Volgens een woordvoerder van de politie Utrecht waren bij de arrestatie meerdere teams betrokken. "Als iemand het niet eens is met het optreden van de politie, dan kan hij een klacht indienen", aldus de zegsman.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.