RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Laatste lintjes van burgemeester Van Zanen: 'Van hem wil ik het wel!'

1/3
UTRECHT - Opspelden mocht hij ze niet, maar de Utrechtse gedecoreerden waren allang blij: burgemeester Jan van Zanen heeft op zijn allerlaatste werkdag nog 24 koninklijke onderscheidingen uitgereikt. "Ik hoef helemaal geen lintje, maar van hem wel. Dat maakt het heel leuk!"

Lintjesregen verliep dit jaar anders, zoals alles door het coronavirus anders verloopt. In Utrecht werden de kersverse leden, ridders en zelfs een officier in de Orde van Oranje-Nassau op 24 april gebeld, maar bleven de bijbehorende versierselen uit. De uitreiking is voor iedereen uitgesteld tot aanstaande vrijdag. Utrecht mocht vandaag een uitzondering maken. Zo kon de burgemeester, die morgen in Den Haag aan de slag gaat, de plechtigheid toch nog zelf leiden.

Van Zanen reikt lintjes uit in Stadsschouwburg


Drie groepen
Vanwege de coronamaatregelen waren er tafels neergezet in de Blauwe Zaal van de Stadsschouwburg, waar de trotse Utrechters in drie afzonderlijke groepen en op gepaste afstand in het zonnetje werden gezet. Iedere gedecoreerde mocht twee gasten meebrengen. Van Zanen kon de lintjes aleen overhandigen, maar dat was voor de ontvangers al eer genoeg.

"Ik hoef helemaal geen lintje", zei Christien van den Heuvel, sinds dit jaar lid in de Orde van Oranje-Nassau vanwege haar jarenlange inzet als vrijwillige penningmeester. "Maar wel van hem. Dat maakt het heel leuk!"

'Wat zonde nou!'
"Ik ben hem zeer erkentelijk dat hij in de drukke periode waarin hij nu zit toch de ruimte heeft gevonden om dit te doen", vertelt Carlo Halfhuid die ook tot lid is benoemd. "Toen ik hoorde dat hij naar Den Haag vertrok, was het eerste dat ik tegen mijn vrouw zei: wat zonde nou! Moeten we dit straks met iemand gaan doen die we helemaal niet kennen?"

Gelukkig voor de decorandi hoefde dat dus niet. En hoewel de bijeenkomst in het teken stond van Utrechters die zoals Van Zanen dat zei "jarenlang iets hebben gedaan wat speciaal is, waar andere mensen beter van zijn geworden", waren er toch ook veel gelukwensen voor de burgemeester zelf.

"Ik vind het heel jammer dat-ie weggaat, maar ik denk dat Den Haag hem nodig heeft", aldus Christien van den Heuvel. "Hij kan dat, dus we zullen hem steunen, al is het op de achtergrond."

Afscheidsinterview RTV Utrecht: 'Dag mijnheer Van Zanen'


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -