Amersfoortse cabaretier Patrick Nederkoorn: "Ik ben een echte Keientrekker"

AMERSFOORT - In Amersfoort ontmoeten we de bevlogen cabaretier Patrick Nederkoorn. Hij speelt binnenkort voor de laatste keer zijn voorstelling over zijn tijd als gemeenteraadslid van Amersfoort.
"Ik ben in Amersfoort opgegroeid en heb 8 jaar lang in de gemeenteraad gezeten", vertelt Patrick. "De lokale issues van zo'n gemiddelde stad als Amersfoort spelen in elke gemeente. Ik beschrijf in de voorstelling hoe ik in die politieke tijd zelf vervormde tot een beetje pedant mannetje."
Ik heb meegewerkt aan een naaktkalender waar de hele fractie in z'n blote kont op stond
Patrick Nederkoorn
'Ik betreur de ophef' is een grappig en pijnlijk inkijkje in een wereld van valse beloftes en oprechte leugens. "Juist nu in coronatijd vind ik het zo interessant dat politici nu eindelijk durven zeggen dat ze 'het niet weten'. Die tip wil ik mijn opvolgers in de raad nog wel meegeven: 'Wees nou maar gewoon eerlijk want je weet het gewoon vaak niet en probeer het beste besluit te nemen.' Kiezers begrijpen het dan veel beter als er een keer iets misgaat", aldus Patrick.
In april zou Patrick zijn laatste voorstelling van dit stuk al spelen, maar vanwege de coronacrisis is deze uitgesteld tot zondag 12 juli in de Stadsschouwburg in Utrecht.
Ik ben echt een 'Keientrekker' en heb thuis een kleine OLV-toren staan.
Ik ben echt een 'Keientrekker' en heb thuis een kleine OLV-toren staan. © RTV Utrecht/Nathalie Ringrose
Dit verhaal komt uit het programma Route C. Route C is het nieuwe cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondagochtend rond 08.30 uur, het programma wordt daarna ieder uur herhaald.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.