RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronacijfers: afgelopen twee weken 125 besmettingen in de provincie, één dode

PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn sinds de afgelopen twee weken 125 nieuwe COVID-19 besmettingen gemeld. Er is ťťn patiŽnt in het ziekenhuis opgenomen en eveneens ťťn persoon is aan de gevolgen van het virus overleden. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM.
Tot twee weken geleden meldde RTV Utrecht dagelijks het aantal besmettingen, ziekenhuisopnnames en sterfgevallen in onze provincie. Vanaf nu melden we elke dinsdag de cijfers van de afgelopen twee weken.

Wij hebben hiervoor gekozen omdat in deze fase van de pandemie deze cijfers een beter en overzichtelijker beeld geven van hoe het coronavirus zich ontwikkelt. Wij kiezen daarbij bewust voor de dinsdag omdat het RIVM die dag het meest complete beeld heeft.

Daarmee komt het totaal aantal bevestigde besmettingen sinds de uitbraak van het coronavirus op 4102 personen in de provincie. In totaal werden 884 provinciegenoten in het ziekenhuis opgenomen. 426 mensen zijn aan de gevolgen van het virus overleden.LANDELIJK
In heel Nederland werden de afgelopen twee weken 1197 nieuwe coronabesmettingen gemeld. In de ziekenhuizen werden in die periode 26 patiŽnten opgenomen. 28 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

In Nederland zijn nu in totaal 50273 COVID-19 patiŽnten gemeld aan het RIVM. Van alle gemelde patiŽnten is de helft 58 jaar of ouder. Tot nu toe zijn 11877 van de gemelde patiŽnten opgenomen in het ziekenhuis en 6113 mensen overleden. De helft van de opgenomen patiŽnten is 69 jaar of ouder, van de overleden patiŽnten was de helft 83 jaar of ouder.

Als altijd benadrukt het RIVM in Bilthoven dat de werkelijke aantallen waarschijnlijk hoger liggen. Niet iedere besmetting wordt met een test vastgesteld en geregistreerd. Ook blijven gegevens rond besmettingen, ziekenhuisopnames en sterfgevallen soms langer dan een dag liggen.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -