Uitzondering op 1,5 meterregel voor praktijkvakken op middelbare scholen

© Martijn Beekman, ANP
PROVINCIE UTRECHT - Op de middelbare scholen hoeven docenten en studenten bij praktijkvakken geen anderhalve meter afstand meer te houden na de zomer. Dat staat in een aangepast protocol voor het voortgezet onderwijs dat door de bonden en de VO-Raad is opgesteld.
Morgen worden de coronaregels al versoepeld, maar veel scholen zullen pas na de zomer helemaal opengaan. Dan hoeven leerlingen onderling geen 1,5 meter afstand meer te houden, maar nog wel van de docenten. De vraag was hoe dat moest bij praktijkvakken zoals techniek, handvaardigheid en gym.
In het nieuwe protocol wordt voor die vakken een uitzondering gemaakt. Dat wordt door het RIVM toegestaan, meldt de in Utrecht gevestigde Algemene Onderwijsbond (AOb). Volgens de bond moet wel zoveel als mogelijk aan de afstandsregel gehouden worden.
Ook zegt AOb-bestuurder Henrik de Moel dat de schoolleiding eerst in gesprek moet met de betrokken docenten en ondersteuners. "Zij kunnen nooit gedwongen worden. Kijk bijvoorbeeld hoe het vak op een andere manier ingevuld kan worden."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.