33 invallen en 11 aanhoudingen na groot drugsonderzoek: auto's, boten en dure horloges in beslag genomen

© Politie Midden-Nederland
UTRECHT - In een groot drugsonderzoek zijn tijdens acties van de politie gisteren en vandaag 11 verdachten aangehouden. Op in totaal 33 locaties werden invallen gedaan, vijf daarvan waren in de regio Utrecht. De actie is onderdeel van een lopend onderzoek naar drugshandel.
De invallen waren door het hele land. In onze provincie ging het om drie invallen in Utrecht en twee in De Meern. Vermoedelijk is een van de locaties Koedam Tegels, waar de politie gisteren een inval deed. De politie meldde toen dat die inval verband hield met een groot onderzoek naar drugs.

Specifieke bedrijfsnamen

Een woordvoerder van de politie zegt vandaag niet te kunnen bevestigen of de inval bij de tegelspecialist inderdaad onderdeel was van de landelijke actie. "We kunnen niet ingaan op specifieke bedrijfsnamen, maar we kunnen zeker bevestigen dat we in De Meern zijn geweest."
Dinsdag was er een inval bij Koedam Tegels in verband met een groot drugsonderzoek
Dinsdag was er een inval bij Koedam Tegels in verband met een groot drugsonderzoek © 112MediaUtrecht
Bij de elf aangehouden personen zit een 36-jarige man uit Utrecht. Het is nog niet bekend waar hij van wordt verdacht. Ook om wat voor soort drugs het gaat, wil de politie nog niet zeggen. "Het is een lopend onderzoek, daarom moeten wij terughoudend zijn met informatie."

Drugslaboratoria

Tijdens de politie-actie werden drie vermoedelijke drugslaboratoria ontdekt. Volgens de politie bevonden die zich alledrie buiten de provincie. Ook werden veel vaten met chemicaliën aangetroffen en grote hoeveelheden grondstoffen om chemische drugs te maken.
De politie nam daarnaast onder meer dure horloges, boten en auto's in beslag. Ook op een aantal huizen werd beslag gelegd. Tijdens de acties werden in totaal 350 agenten ingezet.

Zeeland

Eerder vandaag werden er ook in Zeeland dertig invallen gedaan, waarbij negen personen zijn aangehouden. Dat gaat om een onderzoek naar cocaïnehandel.
Of er een verband is tussen beide onderzoeken, wilde de woordvoerder van de politie niet bevestigen. "Dit is echt een onderzoek van de politie Midden-Nederland. Of er eventuele verbanden met Zeeland zijn, daar kan ik geen uitspraken over doen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.