Dinosaurussen in de Jaarbeurs: 'Een soort Jurassic Park in Utrecht'

UTRECHT - Het was vanwege de coronamaatregelen even spannend of het door zou kunnen gaan, maar afgelopen maandag werden toch de eerste dinosaurussen de Jaarbeurs ingereden. Daar opent komende zaterdag 'World of dinos', de grootse dinosaurus-expositie van Europa.
De grootste dino-expositie in Europa, met heel wat corona-aanpassingen
De hele zomervakantie kunnen gezinnen in de Jaarbeurs terecht voor een educatief dagje uit, ze noemen het zelf ook wel 'een soort Jurassic Park in Utrecht'. Het is de vierde editie van de expositie. Er zijn meer dan tachtig bewegende dinosaurussen te zien, allemaal op ware grootte nagebouwd. Daarnaast kunnen bezoekers naar de 'dinoscoop', meedoen aan een speurtocht of graven naar botten in de kidszone.

Doorwerken

Het is deze week nog wel hard werken voor operationeel manager Richard Kuiters. Hij stuurt de dertig technici aan die de dinosaurussen opbouwen. "Voor corona hadden we ruim anderhalve maand om alles klaar te zetten, nu iets meer dan een week."
Dat had alles te maken met de eisen die de Jaarbeurs stelde om het evenement door te laten gaan. Projectmanager Mariska van der Hout heeft samen met de locatie een plan uitgewerkt om te zorgen dat iedereen veilig naar binnen kan.

Corona maatregelen

"Om de expositie corona-proof te maken hebben we heel wat aanpassingen moeten doen", vertelt van der Hout. "Zo hebben we routes aangelegd, werken we met tijdsloten en kunnen bezoekers op meerdere plekken hun handen wassen."
Hoewel er nog veel moet gebeuren kunnen zowel Van der Hout als Kuipers niet wachten om zaterdag de deuren te openen. Kuiters: "Het wordt sowieso een succesje."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.