Cel en taakstraf voor Maarssens stel dat overal in huis drugs had

MAARSSEN - De 24-jarige Jay B. uit Maarssen is voor het dealen van cocaïne veroordeeld tot een celstraf van 30 maanden, waarvan 10 voorwaardelijk. Zijn 25-jarige vriendin Anjali G. kreeg een taakstraf van 240 uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van 6 maanden vanwege medeplichtigheid.
In de woning van het Maarssense stel vond de politie vorig najaar in bijna elke ruimte drugs en een complete administratie en werkroosters van dealers. De vrouw woonde ruim een half jaar in het huis, maar zij bleef stug volhouden dat ze niet wist dat haar vriend in de drugshandel zat.

Koelkast

De rechter ging niet mee in de ontkenningen van de vrouw. Cocaïne, verpakkingsmateriaal en briefjes met bestellingen lagen zichtbaar verspreid in de slaapkamer, maar ook in de koelkast, in keukenkastjes en op de tv-kast. Het grootste deel was verstopt onder een pedaalemmer. Ook lag er hennep in de schuur.
Op de laptops van de verdachten werden de administratie en het werkrooster van vermeende dealers gevonden. Maar volgens de vrouw ging het om het rooster voor een illegale taxiservice.

Undercover

Daarnaast was er een uitgebreid politie-onderzoek waarbij de verdachten werden geobserveerd en afgeluisterd. Undercover-agenten werden ingezet om drugs van de verdachten te kopen. Toen de twee werden aangehouden zaten ze met een handelsvoorraad drugs samen met een klant in de auto.
De rechter vond het gezien het overtuigende bewijs volstrekt ongeloofwaardig dat de vrouw dacht dat het om een illegale taxiservice ging. Wel oordeelde de rechter dat het niet is bewezen dat de vrouw ook zelf dealde. Bij haar vriend was dit wel het geval. Beide verdachten kregen ook een onderling contactverbod opgelegd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.