Een zweter op anderhalve meter: 'Het is lekker rustig in de sauna'

© Thermen Soesterberg
PROVINCIE UTRECHT - Bezoekers zijn blij weer voor het eerst sinds de coronacrisis gebruik te kunnen maken van de sauna. Grote sauna's in onze regio geven aan dat er flink wat reserveringen binnen zijn gekomen in aanloop naar vandaag, maar volgeboekt zijn ze nog niet.
Sinds halverwege maart zijn de deuren van sauna's in Nederland gesloten geweest vanwege het coronavirus. Op voorwaarde van de anderhalve meter afstand en een maximum aantal mensen, kon het slot er vandaag weer vanaf. Aanvullende adviezen van het RIVM zijn om de ventilatie goed te checken en opgietingen niet meer uit te voeren.

Gezellig druk

Saunacomplex Thermen in Soesterberg is blij eindelijk weer open te mogen, al kunnen ze maar tot 40 procent van hun capaciteit gebruiken. "Het is fijn om weer mensen te mogen ontvangen", zegt woordvoerder Frank Veldwachter. In de sauna De Heuvelrug in Veenendaal laat de receptie weten dat het "gezellig druk" was.
Ondanks dat het coronavirus nog rondwaart kan een bezoekje volgens Thermen goed zijn voor de weerstand. Veldwachter: "Deze periode heeft daarnaast best wel wat stress met zich meegebracht. Pak eens weer een dagje sauna, zou ik willen zeggen."

Slippers tellen

Gasten die in Soesterberg rond etenstijd naar buiten komen waren ook tevreden. "Ik heb eigenlijk niet heel veel verschil gemerkt", vertelt een man die samen met zijn vrouw hun bezoek afrondt. "Het was lekker rustig in de sauna, dat mag van ons wel altijd wel zo blijven, maar wij begrijpen ook dat dat niet kan.", zo zegt de vrouw.
"Het is ook wel komisch om buiten de cabines de slippers te tellen zodat je weet hoeveel mensen er binnen zitten. Dus we hebben daar ook wel heel veel lol om gehad." Haar man vond het ook fijn eindelijk weer lekker te kunnen zweten. "Het was een erg geslaagde dag."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.