RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse vader van verdronken peuter voor rechter

UTRECHT - De 40-jarige Paul den B. uit Utrecht staat vandaag terecht voor doodslag op zijn 3-jarige zoontje Sven. Den B. heeft het kind volgens het Openbaar Ministerie in gevaar gebracht en niet genoeg gedaan om het te redden, nadat het op 18 december in het ijskoude Noord-Willemskanaal in Drenthe was gevallen.

Sven stond op advies van de Raad voor de Kinderbescherming onder toezicht omdat er grote zorgen waren over de opvoedsituatie. Vader en moeder hadden een vechtscheiding achter de rug. Den B. was veroordeeld voor stalking van zijn ex. Hij mocht zijn zoontje daarna een tijdlang niet zien. Op de bewuste dag had hij Sven volgens de omgangsregeling aan het eind van de middag bij zijn ex-vrouw in Utrecht moeten afbrengen, maar hij reed eerder op de dag naar Drenthe.

Den B. heeft verklaard dat hij zijn zoontje aan de steile oever van het kanaal wilde laten plassen onder een viaduct bij Ubbena, tussen Tynaarlo en Assen. Ze gleden uit en Sven belandde in het water. Justitie denkt dat Den B. vervolgens niet alles in het werk heeft gesteld om het kind in veiligheid te brengen.

De verdachte zegt dat hij in het kanaal is gesprongen maar het jongetje niet kon vinden. Den B. belde 112, maar door een fout in de meldkamer reden de hulpdiensten eerst twee keer naar de verkeerde plek. Uiteindelijk haalden politieagenten het jongetje uit het water. Het kind had ernstig hersenletsel opgelopen. Twee weken later overleed hij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -