RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Wie is de Utrechtse 'bloedprikker' die ouderen duizenden euro's aftroggelde?

1/3
UTRECHT - Een 23-jarige Utrechter staat vanmiddag voor de rechter omdat hij duizenden euro's zou hebben buitgemaakt met een babbeltruc waarbij bloed werd afgenomen van de slachtoffers.

Samen met een vrouw uit Ede deed hij zich voor als thuiszorgmedewerkers. De twee belden aan bij ouderen om bloed te prikken. Binnen gebeurde dit ook echt, maar intussen werden pinpassen gestolen en pincodes afgekeken.

De Utrechter en de vrouw uit Ede zijn maart dit jaar aangehouden. Ze worden in verband gebracht met zeven babbeltrucs, waarvan één in Utrecht. Ze maakten mogelijk deel uit van een bende die landelijk actief was.

De bloedprikbende kwam afgelopen najaar groot het in het nieuws na een waarschuwing van de politie en Saltro. Van een man en een vrouw die hadden toegeslagen in Eindhoven, en vervolgens 4.000 euro pinden in Heeze, werden duidelijke bewakingsbeelden verspreid. Vermoedelijk zijn dit de later aangehouden Utrechter en de vrouw uit Ede.

Mogelijk volgt er vanmiddag een strafeis. Rechtbankverslaggever Riks Ozinga volgt de zitting. Vanmorgen blikte hij vooruit op Radio M Utrecht.

Riks Ozinga over de nepbloedprikkers


Zo makkelijk word je slachtoffer van een babbeltruc


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -