RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Rechtszaak tegen Utrechtse vader van verdronken peuter uitgesteld vanwege extra onderzoek

PROVINCIE UTRECHT - De rechtszaak tegen de 40-jarige Paul den B. uit Utrecht, die wordt verdacht van doodslag op zijn 3-jarige zoontje, is uitgesteld. De rechtbank wil meer informatie krijgen van gedragsdeskundigen die de man onderzochten, voordat de zaak verder kan gaan.

Het zoontje van Den B. belandde op 18 december vorig jaar in het ijskoude water van het Noord-Willemskanaal bij Ubbena, in Drenthe. Volgens het Openbaar Ministerie heeft de man bewust zijn kind aan het zijn lot overgelaten, met fatale gevolgen. De Utrechter zelf ontkent dat.

Verdronken
Volgens Den B. viel zijn kind in het water toen hij op de steile oever van het kanaal stond om te plassen. Hij zegt dat hij het kind achterna sprong, maar dat hij hem in het donker niet kon vinden. Uiteindelijk heeft hij 112 gebeld.

Door een misverstand kwamen de hulpdiensten pas twintig minuten na de melding ter plaatse. Zij zagen het jongetje al snel en haalden het kind ernstig onderkoeld en buiten bewustzijn uit het water. Vrijwel direct bestond het vermoeden dat er mogelijk opzet in het spel was.

Bij aankomst in het ziekenhuis was het kind klinisch dood. Zijn moeder moest uiteindelijk besluiten zijn leven te laten beŽindigen. Het jongetje overleed op 31 december. Den B. was toen al uit het ouderlijk gezag geschorst.

Vechtscheiding en stalking
Den B. had op het moment dat zijn zoontje in het water terechtkwam een vechtscheiding achter de rug. Met veel moeite was een omgangsregeling tot stand gekomen. Op de bewuste dag had hij zijn zoontje voor het eerst voor acht uur onbegeleid onder zijn hoede.

Naast de verdenking van doodslag op zijn 3-jarige zoontje, staat Den B. ook terecht voor het stalken van zijn ex-vrouw. Volgens de vrouw maakte haar ex haar "het leven de laatste jaren onmogelijk". Hij wilde "maximale controle" over haar, aldus haar advocaat. Den B. zou zijn ex 2,5 jaar gestalkt hebben.

Psychisch onderzoek
Den B. is onderzocht door gedragsdeskundigen maar die rapporten kwamen pas kort voor de rechtszaak binnen. De rechtbank wil nog vragen stellen aan de deskundigen, maar dat was nu te kort dag. Daarom is de zaak uitgesteld.

Op 24 augustus gaat de strafzaak tegen de Utrechter verder. Dan zal ook het Openbaar Ministerie met een strafeis komen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -