RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de coronacrisis komen de Ashton Brothers deze zomer toch terug naar Zeist

1/3
ZEIST - In barre tijden is lachen het beste medicijn. Dat vinden theatermakers de Ashton Brothers. Deze maand staan ze in theater Figi in Zeist met 'a medicine show.

Joost Spijkers: "In deze tijd is een medicine show nodig omdat de wereld ziek is." Jarenlang speelden de Ashton Brothers in de achtertuin van Slot Zeist. De plaatselijke slager had zelfs speciale worstjes gemaakt. Pim Muda: "Daar hebben wij ons ongans aan gegeten."

Vorig jaar kwam aan dat avontuur een eind. Maar vanwege de coronarestricties konden ze niet verder met hun nieuwe show. Daarom hebben ze oude succesnummers over kwakzalvers en oplichters vertaald naar de huidige tijdsgeest en keren ze toch weer terug naar Zeist.

Pim Muda: "We zijn blij dat we eindelijk weer worden losgelaten na die maanden verplichte rust. Dat we eindelijk het podium weer op mogen razen en uit de trossen mogen vallen. Dat is heerlijk."

 "Lachen is het beste medicijn." | Foto: Mel Boas

De oude nummers blijken verassend actueel. Ze gaan over wonderbaarlijke genezingen, discriminatie en onderdrukking. Pim Muda: Dat kan ook zo'n virus zijn dat de hele culturele sector heeft platgelegd.

In de oude show buitelden de acteurs over elkaar heen. En dat was de afgelopen maanden niet mogelijk. Joost Spijkers: "We hebben de hele show aangepast, zodat we 1,5 meter afstand konden houden van elkaar. Maar sinds 1 juli hoeft dat niet meer. Als sexwerkers mogen we heel dicht bij elkaar komen." Pim Muda: "We zijn eindelijk contactberoep geworden. Dus de hele choreografie waar we zo hard aan hadden gewerkt kon overboord en we mogen gewoon weer dicht bij elkaar komen."

"A medicine show" van de Ashtonbrothers is tot en met 26 juli te zien in theater Figi.
Dit verhaal komt uit het programma Route C. Route C is het nieuwe cultuurprogramma van RTV Utrecht. De eerste uitzending is elke zondag rond half negen 's ochtends en het programma wordt daarna ieder uur herhaald.
Ashton Brothers: medicijn voor deze tijd


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -