Organisatie UIT hoopt op grote opkomst: 'Je gaat hier toch vier of vijf jaar studeren'

© RTV Utrecht
UTRECHT - De Utrechtse Introductietijd (UIT) is dit jaar omgetoverd tot een digitaal kennismakingsfeest. De aankomende studenten maken nu kennis met Utrecht door het volgen van een virtuele tour, met 360-graden camera.
"Via een basisplatform willen we de studenten kennis laten maken met de stad. Met de tour willen we de pleinen en bekende plekken die voor studenten heel iconisch zijn, laten zien", aldus Jean-Paul Matser van UIT.

Betalen

Normaal gesproken betalen de UIT-lopers, zoals aankomende studenten in de introductieweek worden genoemd, om mee te mogen doen. Maar dit jaar kost het niets. Matser: "We bieden dit jaar minder aan dan normaal en we willen iedereen een kans bieden om Utrecht te leren kennen, dus het is voor iedereen gratis toegankelijk."
Ondanks dat het dus anders zal zijn dan voorgaande jaren, hoopt Matser op een grote opkomst: "Je gaat hier toch vier of vijf jaar studeren en misschien ga je hier zelfs wonen, dan is dit toch een makkelijke manier om kennis te maken met je nieuwe stad."

Vereniging

Ook studentenverenigingen, zoals roeivereniging Orca, hopen op een grote opkomst. De UIT-week is en blijft een belangrijk moment om de vereniging te presenteren en nieuwe leden te werven.
"De UIT-week is voor ons heel belangrijk, negentig procent van onze aanwas van nieuwe leden komt vanuit die week. Wij zijn een roeivereniging dus het is belangrijk dat je kennis maakt met de sport en met de vereniging, voor je je inschrijft", aldus Frank van der Woude van Orca.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.