Laatste schooldag Abcoude en Eemnes na coronatijd: 'Dat voelt heel gek'

© RTV Utrecht / Robert Jan Booij
PROVINCIE UTRECHT - Ze zaten pas nét weer met zijn allen bij elkaar in de klas, de leerlingen van basisschool de Zuidwend in Eemnes. Maar toch breekt na vandaag de zomervakantie alweer aan. "Dat voelt wel heel gek", zegt directeur Maria Rigter.
De zomervakantie begint voor leerlingen van basisscholen in Eemnes en Abcoude twee weken eerder dan in de rest van de provincie omdat deze plaatsen onder regio Noord vallen. Pas sinds 8 juni mogen alle kinderen weer in de klas zitten.

Net begonnen

"Ik heb niet het gevoel dat we al een de laatste schooldag toe zijn. We zijn nog maar net begonnen," zegt Rigter dan ook. Al was het ook in coronatijd stevig aanpoten. "Het was een bewogen jaar. We zijn heel gewoon begonnen met alle activiteiten die we normaal gesproken doen en in maart kwam het opeens stil te liggen. De kinderen hebben thuisgewerkt en ook het team heeft hard gewerkt."
De kinderen hebben de afgelopen maanden veel geleerd, ook over zichzelf en elkaar. "Ik miste mijn vrienden. Het is gewoon leuker om op school te werken," zegt een leerlinge uit groep 7. "Ik dacht een half jaar geleden dat ik het leuker zou vinden om thuis te werken, maar dat was eigenlijk helemaal niet fijn."

Ontzettend leuk

Dat gevoel herkent de directeur. "Ik denk dat het belangrijk is dat we met zijn allen hebben ervaren dat kinderen, ondanks dat ze soms mopperen, dat ze het ontzettend leuk vinden om naar school te gaan", zegt Rigter.
En dat vakantiegevoel? Dat begint vandaag ook te komen bij de leerlingen. "Ik merk toch wel dat de kinderen uiteindelijk zin hebben in vakantie."
Directeur Maria Rigter in gesprek met verslaggever Robert Jan Booij
Verslaggever Robert Jan Booij in gesprek met leraren, ouders en leerlingen van de Zuidwend

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.