Utrechtse kroongetuige Nabil B. wordt weer bijgestaan door advocaat

Nabil B. is de belangrijkste getuigen tegen Ridouan T.
Nabil B. is de belangrijkste getuigen tegen Ridouan T. © Nieuwsuur
UTRECHT - Nabil B., kroongetuige in het liquidatieproces Marengo, wordt weer bijgestaan door een advocaat. Sinds deze week verleent Peter Schouten de Utrechter bijstand.
Dat bevestigt Schouten aan het AD. B. had Schouten eerder al uitgekozen als advocaat, maar wilde zich alleen door hem laten bijstaan als ook Peter R. de Vries als juridisch adviseur met hem zou mogen praten. Het OM liet eerder weten dat dit niet mocht, omdat alleen advocaten rechtstreeks contact mogen hebben met de kroongetuige.
Schouten zegt er nog steeds voor te willen zorgen dat ook De Vries rechtstreeks contact krijgt met Nabil B. In de tussentijd zal De Vries optreden als woordvoerder namens B. en diens familie. Schouten wil op korte termijn ook nog een tweede advocaat aan zijn team toevoegen.Nabil B. is de belangrijkste getuige in de rechtszaak die draait om Ridouan T. uit Vianen.
T. zou ervoor verantwoordelijk zijn dat Derk Wiersum, de eerdere advocaat van Nabil B., vorig jaar werd geliquideerd. Daarna werd B. door een anoniem gebleven advocaat bijgestaan tot afgelopen maart. Sindsdien had hij officieel geen advocaat meer.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.