Onderhoud nieuwe roltrappen Jaarbeursplein wordt onderdeel van aanbesteding

© Lucas de Vries, Flickr
UTRECHT - De gemeente Utrecht gaat het onderhoud en de reparaties van roltrappen op het Jaarbeursplein uitbesteden aan het bedrijf dat die trappen volgend jaar ook moet gaan vervangen. Dat schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad.
De roltrappen op het plein worden al jarenlang geplaagd door storingen. Eerder dit jaar werd duidelijk waardoor dat komt: de trappen zijn namelijk niet geschikt voor gebruik in de buitenlucht. Daarnaast zou er te weinig periodiek onderhoud zijn uitgevoerd en zouden de roltrappen niet zijn ingepakt tijdens bouwwerkzaamheden aan het plein. Dat veroorzaakte vuil in de trappen. Daarop werd besloten de roltrappen te vervangen.

Onderhoud

Komende tijd gaat de gemeente Utrecht met potentiële markpartijen in gesprek over de plaatsing van de nieuwe roltrappen en het bijbehorend onderhoud. Door het onderhoud mee te nemen in de aanbesteding, wil de gemeente "marktpartijen prikkelen aan de voorkant te investeren in een gedegen roltrap en na oplevering vanaf dan één goed regulier onderhoud aan de roltrappen uit te voeren", schrijft het college.
De talloze storingen van de roltrappen op het Jaarbeursplein leidde tot de oprichting van het Twitter-account @werktderoltrap dat bijhoudt of de elektrische trappen werken. Ruim twee jaar geleden sprak RTV Utrecht met de bedenker van het account. Hij vertelde toen over zijn frustratie:
De vervanging van de huidige trappen moet begin volgend jaar starten en uiterlijk in de eerste helft van 2022 zijn afgerond.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.