RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Na ruim twee maanden wachten eindelijk dat felbegeerde lintje

PROVINCIE UTRECHT - Tientallen inwoners van de provincie Utrecht hebben vandaag alsnog hun lintje gekregen. Ze hoorden in april al dat ze koninklijk onderscheiden waren, maar vanwege het coronavirus moesten ze even wachten tot ze het lintje ook daadwerkelijk in ontvangst konden nemen.

Vandaag was het dan eindelijk zover en kregen meer dan tweehonderd provinciegenoten hun onderscheiding uitgereikt. Uiteraard op een veilige afstand van anderhalve meter.Normaal gesproken is het aan de burgemeester om de lintjes op te spelden, maar vanwege het coronavirus kon dat dit jaar niet. In plaats daarvan waren familieleden of andere naasten gevraagd de honneurs waar te nemen.
Alleen in de stad Utrecht werden vandaag geen onderscheidingen uitgereikt. Daar vond de lintjesregen dinsdag al plaats. De Domstad had het moment vervroegd zodat vertrekkend burgemeester Jan van Zanen op zijn allerlaatste werkdag nog de gedecoreerden kon verblijden.

Brandweermannen, carillonbouwer en jiujitsu-kampioen
Nog even teruglezen wie er allemaal een lintje kregen in april? Hier vind je alle gedecoreerden terug.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -