RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Opnieuw contact- en gebiedsverbod voor Soesterberger die ex maar blijft stalken

SOEST - Een man uit Soesterberg die maar niet wil stoppen met het stalken van zijn ex, is veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf en een contact- en gebiedsverbod van een half jaar. Omdat hij al langer dan vier maanden in voorarrest zat, hoeft hij niet terug de cel in. Wel bepaalde de rechter dat hij voor iedere overtreding van het contact- en gebiedsgebod direct weer drie dagen de cel in gaat.

De 50-jarige Patrick uit Soesterberg stond twee weken geleden voor de rechter. Zijn ex, die ook uit Soesterberg komt, deed meerdere keren aangifte tegen de man omdat hij haar maar lastig bleef vallen. De politie voerde al eens een zogenoemd stopgesprek met hem en hij kreeg zelfs al eerder een verbod om in haar buurt te komen en contact met haar op te nemen, maar de man liet zich daar niet door tegenhouden.

Hij mailde haar onder meer teksten als: "Ik zal altijd op je blijven jagen, todat we weer samenzijn. Dan zul je rust krijgen." Ook zou hij bij haar huis hebben gepost en alarmapparaatjes in de tuin en door de brievenbus hebben gegooid, wat een enorme herrie maakte. De rechter oordeelt dat de man op grove en indringende wijze inbreuk heeft gemaakt op het privéleven van de vrouw. "Verdachte heeft zich hier kennelijk niet om bekommerd en heeft enkel gehandeld vanuit zijn eigen behoefte om met aangeefster in contact te komen."

Straf
Het Openbaar Ministerie eiste eerder een gevangenisstraf van 321 dagen tegen de verdachte, exact de tijd die hij doorbracht in voorarrest. Daarnaast vond het OM dat de man een contact- en gebiedsverbod van drie jaar zou moeten krijgen en dat op elke overtreding twee weken celstraf zou moeten volgen.

De rechtbank komt tot een lagere straf en dat komt vooral doordat de rechter heeft gekeken naar de straffen die eerder werden opgelegd in vergelijkbare zaken. Het is daarom vier maanden cel geworden en een contact- en gebiedsverbod van een half jaar. Op elke overtreding van die verboden staat drie dagen cel.

Kans op herhaling groot
Of de verdachte zich nu wel aan het contact- en gebiedsverbod gaat houden, is nog maar de vraag. De rechtbank houdt er ernstig rekening mee dat hij opnieuw de fout in zal gaan. Ook de reclassering schat de kans op herhaling hoog in. Dat een contact- en gebiedsverbod mogelijk niet helpt, werd ook twee weken geleden duidelijk toen de rechter de verdachte recht op de man af vroeg of hij zich aan zo'n verbod zou houden. "Nee", was daarop zijn antwoord. "Dan ga ik in beroep, omdat ik het er niet mee eens ben."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -