RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Coronaregels geschonden: feestcafé De Koets in Zeist moet deuren tijdelijk sluiten

ZEIST - De gemeente Zeist heeft feestcafé De Koets tijdelijk gesloten. Het feestcafé mocht onder strenge voorwaarden open, maar na onderzoek is de gemeente er achter gekomen dat De Koets zich niet aan de coronaregels hield.

Welke regels er precies zijn geschonden is niet duidelijk. Verder was de gemeente ook niet te spreken over een incident aan de 2e Dorpsstraat: "Op basis van informatie van de politie en aan de hand van getuigenverklaringen blijkt dat er in de nacht van zaterdag 27 op zondag 28 juni zich een geweldsincident voordeed."

Speciale vergunning
De Koets mocht sinds 3 juni weer open, omdat de burgemeester de horeca- en uitgaansgelegenheid de kans wilde geven om weer te ondernemen. De speciale vergunning die daarvoor nodig was, is nu weer ingetrokken.

"Er is voorlopig, zowel vanuit het belang van de gezondheid als het oogpunt van openbare orde, geen vertrouwen om een nieuwe of andere gedoogbeschikking te verlenen", aldus de gemeente.

Daardoor blijft De Koets in ieder geval dicht tot het moment dat ze volgens de noodverordening van de Veiligheidsregio Utrecht of een andere regeling weer open mogen zijn.

Instagram
Op Instagram rept De Koets met geen woorden over het besluit van de gemeente. Het management zegt dat ze zelf de deuren tijdelijk hebben gesloten.Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -