Muziekcentrum moet banen schrappen

UTRECHT - Muziekcentrum Vredenburg in Utrecht is levensvatbaar, maar er moet wel flink worden gereorganiseerd. Een externe adviescommissie concludeert dit in haar advies aan de directie van Vredenburg en de gemeente Utrecht.
Een van de adviezen is dat er twintig tot 25 banen moeten verdwijnen. Dat maakte de commissie woensdag bekend. Het muziekcentrum is tijdelijk gevestigd in Leidsche Rijn (De Rode Doos) en op de locatie Leeuwenbergh, omdat het oude Vredenburg afgebroken is. Op die plek komt eind 2012 het nieuwe Muziekpaleis.
Volgens de adviescommissie is een agressievere marketing nodig om het muziekcentrum op de kaart te zetten en moet er meer worden geïnvesteerd in een duidelijke en goede muziekprogrammering.
De gemeente wil de komende vier jaar 7 miljoen in Vredenburg steken om aan deze adviezen te kunnen werken. Het verdwijnen van minstens twintig banen vindt wethouder Cees van Eijk van Cultuur aan de hoge kant. "We gaan onderzoeken of bijvoorbeeld vijftien ook voldoende is."
Het tijdelijke Vredenburg kampt al sinds de opening met grote problemen. De locatie ver van de binnenstad trekt te weinig bezoekers en concerten worden vaker afgelast. De culturele instelling kampt over 2008 met een exploitatietekort van 3 miljoen. De externe commissie was aangetrokken door de gemeente om orde op
zaken te stellen.
De interim-directeur van Vredenburg, Atze Sytsma, werkt aan een plan van aanpak dat op 1 april gereed moet zijn.
Vanavond in U Vandaag aandacht voor de problemen.

Muziekcentrum Vredenburg moet banen schrappen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.