RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bewoners krijgen meer duidelijkheid over toekomst 'nieuwe' Zeister L-flat

1/3
ZEIST - Bewoners van de L-flat in Zeist krijgen de komende twee weken alle informatie over de geplande renovatieplannen. Wooncorporatie Woongoed Zeist organiseert 24 bijeenkomsten in de buitenlucht om bewoners op de hoogte te stellen van de werkzaamheden.

De komende drie jaar krijgt de beroemde L-flat een opknapbeurt. Zo is er aandacht voor de bergingen, de portieken en op het dak komen 1080 zonnepanelen. Binnenin de woningen is ook genoeg te renoveren: in alle huizen worden de badkamer en het toilet vervangen, net als de water- en standleidingen. De appartementen gaan ook van het gas af en in de keukens komt elektrische apparatuur.

 Voorbeeld van de douche en wc. Voorbeeld van de douche en wc. | Foto: Woongoed Zeist

Dat de renovatie ingrijpend gaat zijn voor bewoners staat vast. De woningcorporatie probeert de overlast te beperken en aan behoeftes tegemoet te komen. Malou Mekes van Woongoed Zeist zegt: "We hebben rustwoningen waar bewoners overdag naartoe kunnen, logeerwoningen als dat echt nodig is. Dus we treffen voorzieningen in en buiten de flat, zodat het voor alle bewoners ook draagzaam is om in de woning te blijven. En uiteraard gaan we ook op basis van maatwerk kijken wat we voor bewoners kunnen doen als dat nodig is."

 Voorbeeld van de keuken en nieuwe voordeur. Voorbeeld van de keuken en nieuwe voordeur. | Foto: Woongoed Zeist

L-flat
In 2012 is ook al een grote renovatie afgerond. Bij die werkzaamheden zijn de herkenbare groene panelen op de flat geplaatst en is het gebouw ge´soleerd, waardoor het energielabel van G naar C is gegaan.

Bij de aanstaande renovatie hoort ook een sociaal plan dat de leefbaarheid in de wijk Vollenhove ten goede moet komen. Met een 'achter de voordeur'-aanpak wil de gemeente samen met de politie en maatschappelijke organisaties iets doen aan de problematiek die zich in en rond de flat afspeelt. Zo is er weleens een hennepkwekerij ontdekt en vorig jaar deed de politie nog onderzoek naar illegale prostitutie. De gemeenteraad van Zeist heeft eerder dit jaar miljoenen vrijgemaakt voor de wijkverbetering.

Huur
Woongoed Zeist heeft de goedkeuring nodig van 70 procent van de flatbewoners voordat de renovatie kan beginnen. Als de bewoners instemmen, gaan de werkzaamheden begin volgend jaar van start. Na de renovatie blijft de huur gelijk en gaan de servicekosten naar verwachting omlaag.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -