RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Gerechtshof bekijkt moordzaak Laura Korsman opnieuw

1/3
UTRECHT/NIEUWEGEIN - De moord op Laura Korsman in Utrecht is vandaag opnieuw onderwerp van een rechtszaak. Korsmans ex-vriend Zamir M., die tot 15 jaar gevangenis en tbs met dwangverpleging is veroordeeld, is in beroep gegaan.

De 24-jarige studente werd twee jaar geleden doodgestoken in het studentenhuis in de Bosboomstraat waar ze woonde. M., bij wie een antisociale persoonlijkheidsstoornis is vastgesteld, werd schuldig bevonden maar heeft het gruwelijke misdrijf altijd ontkend. Tijdens het onderzoek en het proces legde hij uiteenlopende verklaringen af. Een daarvan luidde bijvoorbeeld dat hij uit zelfverdediging handelde.

 Onderzoek in 2018 bij de studentenwoning van Laura Korsman. Onderzoek in 2018 bij de studentenwoning van Laura Korsman. | Foto: RTV Utrecht

Laura had haar relatie met M. verbroken en was volgens kennissen en buren sindsdien doodsbang voor hem. In de weken voor haar dood stalkte hij haar zo ernstig dat zij uiteindelijk een alarmknop kreeg waarmee ze bij problemen direct de politie kon inschakelen. M. stuurde emails, sms'jes en whatsappjes naar Laura, belde haar op en hield zich op in de buurt van haar woning en haar werkplek, het UMC Utrecht. De laatste weken voor haar dood durfde ze 's avonds niet meer alleen de straat op.

Verslaggever Riks Ozinga over de moord op Laura Korsman


M. wil vandaag in hoger beroep de opgelegde straf aanvechten. Hij riskeert daarmee overigens ook dat het Gerechtshof in Arnhem, dat het onderzoek opnieuw zal bekijken, hem juist een hogere straf oplegt.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -