RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vijf jaar cel voor tbs'er die vrouw vanuit het niks met baksteen te lijf ging

UTRECHT - Een 49-jarige man is veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar omdat hij een vrouw in Utrecht vanuit het niets met een steen op haar hoofd heeft geslagen. Ook probeerde hij haar nek te breken. De man ging de fout in toen hij niet was teruggekomen van onbegeleid verlof van de tbs-kliniek.

Op het moment dat het misging, verbleef hij bij een vrouw. Het slachtoffer was daar aan het werk en hielp bij het huishouden. Terwijl ze bezig was met de afwas kwam ineens de 49-jarige man uit de slaapkamer.

Hij liep de keuken in en sloeg haar op haar hoofd met een tas waarin een steen zat. De vrouw rende naar de voordeur, maar de man kon haar toch grijpen. Het slachtoffer verklaarde dat de man haar hevig naar links en rechts bewoog en bewegingen maakte alsof hij haar nek wilde breken.

Tbs-kliniek
De rechtbank rekent het de verdachte zwaar aan dat hij het feit pleegde op een moment dat hij al terug had moeten zijn in de tbs-kliniek. Hij is al vaker veroordeeld geweest en dat telt voor de rechtbank mee. "De verdachte is al eerder veroordeeld voor ernstige geweldsmisdrijven. Hij kreeg daarvoor lange gevangenisstraffen. Ook kreeg hij toen tbs met dwangverpleging opgelegd die al meerdere keren is verlengd. Dit weegt bij het opleggen van de straf in het nadeel van de verdachte mee", aldus de rechtbank.

De tbs-behandeling die de man tot op heden heeft gehad, heeft hem niet of nauwelijks geholpen. Daarom legt de rechtbank hem nu weer tbs met dwangverpleging op.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -