Coronacijfers in de regio: 98 besmettingen en twee doden in de afgelopen twee weken

© RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - In de provincie Utrecht zijn de afgelopen twee weken 98 nieuwe besmettingen met het coronavirus gemeld. Er is één patiënt in het ziekenhuis opgenomen en twee personen zijn overleden aan de gevolgen van het virus. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM die vandaag zijn gepubliceerd.
Het totale aantal bevestigde besmettingen staat in de provincie op 4075. In totaal werden er 886 provinciegenoten in het ziekenhuis opgenomen. Het aantal mensen dat overleed aan het virus staat nu op 429. In dit kaartje kun je per gemeente de cijfers bekijken.

Landelijk

Het officiële dodental door het coronavirus is opgelopen tot 6132. In de afgelopen week heeft het RIVM 19 sterfgevallen doorgekregen. Het is de eerste keer dat het instituut met een wekelijkse update komt. Tot vorige week dinsdag gebeurde dat dagelijks, maar vanwege het lage aantal besmettingen is dat aangepast.
Sinds 1 juli zijn landelijk 7 mensen overleden. In de zeven dagen ervoor stierven 10 mensen, en in de zeven dagen daarvoor 18. De andere 12 'nieuwe doden' zijn eerder gestorven, maar dat is pas in de afgelopen zeven dagen doorgegeven aan het RIVM. Zo bleken nog eens 3 mensen te zijn overleden op 2 april. Het totaal voor die dag komt daarmee op 176 sterfgevallen, waarmee het de dodelijkste dag van de uitbraak is. Op 31 maart stierven 175 mensen.
Het werkelijke aantal doden ligt waarschijnlijk hoger, omdat niet iedereen is getest. Het RIVM meldt alleen de overleden mensen bij wie het virus is vastgesteld.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.