RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Een stukje Lowlands in je huiskamer: Utrechtse winkel verkoopt oude decorstukken

PROVINCIE UTRECHT - Aan het plafond hangen vogelkooien, aan de muur neon uithangborden en in de antieke kasten staan robots. Het is een georganiseerde chaos, vol spullen die elk een eigen verhaal hebben. In de winkel 'Misterieur Kakapo' aan de Nachtegaalsstraat worden oude decorstukken van het bedrijf Schaalwerk verkocht. Het bedrijf verzorgde al onder andere de inrichting van verschillende clubs op Lowlands, tentoonstellingen in het Spoorwegmuseum en het restaurant Lebowski op het Domplein.

"Door het wegvallen van het festivalseizoen kregen we wat ruimte in onze agenda, waardoor de we tijd hadden om deze winkel te openen", vertelt eigenaar Walter Bak. "We moesten ook wel nodig eens opruimen, want in de afgelopen twintig jaar hebben we flink wat spullen verzameld. Daarbij is het fijn dat we zo een beetje kunnen compenseren voor de inkomsten die we nu mislopen."

Vol herinneringen
De doorgewinterde festivalganger zal flink wat herinneringen kunnen ophalen in de winkel. Zo zie je er twee klapdeuren die ooit toegang boden tot de beroemde club 'de T´tty Tw´ster' op Lowlands. Bak vertelt: "Deze gaan naar mensen die zelf nog samen in die club hebben gedanst. Zodra ze de deuren herkenden, waren ze gelijk verkocht."

De nieuwe winkel loopt goed: na het eerste weekend kon de volgende container met spullen al komen om de voorraad aan te vullen. En dat is maar goed ook, want de winkel is maar tot eind augustus geopend. Alle spullen die overblijven moeten worden meeverhuisd naar een nieuwe locatie, want de huidige werkplaats aan de locomotiefstraat wordt gesloopt om plaats te maken voor woningen.

Deze grote opruiming kwam daarom goed uit, al is het wel moeilijk voor de 'echte verzamelaar' om van sommige stukken afstand te doen. EÚn stuk heeft Bak achter in de werkplaats gezet: een oude poster van Kiss. "Die gaat alleen weg als er Úcht een goed bod voor komt."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -