RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Waardebon voor Houtense jongeren die leeftijdsgenoten uit 'coronastand' halen

HOUTEN - Er ligt een waardebon van 50 euro klaar voor jongeren in Houten die met een goed idee komen om leeftijdsgenoten weer actief bezig te laten zijn. Het is een idee van welzijnsorganisatie Van Houten&co.

"Het plan is ontstaan toen we van jongeren hoorden dat ze door de coronacrisis niet zo veel konden". zegt jongerenwerker Maurice Thijssen. We hebben daarom een heel programma in elkaar gedraaid zodat jongeren deze zomervakantie genoeg te doen hebben."

Idee
Verschillende ideeŽn van de jongeren zijn al uitgewerkt. Zo komt er een graffitimuur en een DJ die door Houten rijdt en deuntjes speelt. "Maar we gaan niet alles voorkauwen. Het is juist belangrijk dat we jongeren zelf verantwoordelijkheid geven door ze dingen te laten bedenken", aldus Thijssen.

"Zij hebben ook veel contact met elkaar en kunnen samen dingen opzetten en proberen. De tegoedbon is er voor jongeren die met uitvoerbare ideeŽn komen. Voor de kosten van de activiteiten is 10.000 euro beschikbaar gesteld vanuit het Ministerie van Welzijn en Sport."

Rustig
Het jongerenwerk lag door de coronacrisis een aantal weken bijna volledig stil. Enter, de jongerensoos, bleef dicht en de jongerenwerkers hadden vooral via WhatsApp contact met de doelgroep. "We merken dat ze er nu weer op uittrekken. Omdat veel mensen thuiswerken vallen groepjes jongeren die bij elkaar zitten of hangen nu ook extra op."

Toch loopt het in Houten niet uit de hand. "We houden wel een vinger aan de pols. Daarom hebben we als team een verdeling gemaakt en zijn we in de vakantie iedere dag in alle wijken te vinden om activiteiten met jongeren te ondernemen", aldus Thijssen. "De activiteiten zorgen ervoor dat jongeren bezig zijn met deelnemen of bedenken. Dan is er geen tijd voor rottigheid."

Problemen
Van Houten&co dreigde vanwege een gebrek aan inkomsten in financiŽle problemen te komen. De situatie was zo nijpend dat er zelfs even ontslagen in de lucht hingen. Maar de gemeente Houten heeft de stichting een reddingsboei toegeworpen.

"We vinden Van Houten&co heel waardevol in onze gemeente", aldus welzijnswethouder Jan Overweg (ChristenUnie). " Daarom stellen we een bedrag van een halve ton beschikbaar om deze periode door te komen. Dat staat gelijk aan ongeveer vier maanden huur. Daardoor is de continuÔteit gewaarborgd en kunnen de medewerkers met energie de zomer in."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -