RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lopikse fotograaf maakt kleurboek voor volwassenen met afbeeldingen van de gemeente


LOPIK - Er is een Lopiks kleurboek geboren. Fotograaf Leo Bennis heeft een aantal van zijn foto's omgetoverd in kleurplaten, speciaal voor ouderen.

"Kleuren voor volwassenen schijnt helemaal in de mode te zijn, maar ik vind de onderwerpen in die boeken al gauw onzinnig", zegt de 74-jarige Leo Bennis. Leo zit niet graag stil en begon daarom een tijdje geleden aan het kleurboek. "In deze tijd zitten veel mensen thuis en kunnen ze niet genieten van al het moois dat Lopik te bieden heeft. Nu kunnen ze dus kleuren."

Lopikse fotograaf maakt kleurboek voor volwassenen


Theo en Ria Odijk zijn bij Leo op bezoek. Ze komen een kleurboek kopen. "Heel mooi vind ik het", zegt Ria. "Ja ik ook. En zo herkenbaar, wij weten waar al die plekken in het boek zijn", voegt Theo eraan toe. Dat is ook juist het leuke aan dit kleurboek. De kleurplaten komen van foto's die Leo in de afgelopen jaren maakte. Het zijn gebouwen en plekken uit de buurt die de meeste mensen in Lopik meteen herkennen.

Creatief mens
Ria kiest een plaat uit en kleurt alvast een stukje. Ze is een creatief mens en dat is meteen te zien. Door het potlood ietsje schuin op papier te zetten komen de kleuren mooi zacht op de plaat terecht. "Geweldig", zegt Theo die over haar schouder meekijkt. "Ik zie haar thuis weinig kleuren maar nu heeft ze het te pakken denk ik."

Leo is trots op het eindresultaat, maar is vooral benieuwd naar de mening van de mensen in Lopik. "Nu maar afwachten of mensen het interessant genoeg vinden om te kopen", zegt Leo. Hij is inmiddels alweer bezig met het volgende project. "Ik vind straatnamen erg leuk, dus ik werk nu aan een straatnamenboek van 100 pagina's waarin uitleg straat over straten in Lopik met foto's."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -