RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Een afscheid om nooit te vergeten: groep 8-musical in TivoliVredenburg


UTRECHT - Geen internationaal bekende artiest vanavond op het podium van de grote zaal in TivoliVredenburg, maar groep 8 van basisschool Oog in Al uit Utrecht. De kinderen mogen hun afscheidsmusical opvoeren in het muziekgebouw.

RTV Utrecht-verslaggever Iris Tasseron was bij de voorbereidingen


"Het is wel spannend", zegt Enne Koens. Ze is moeder van één van de deelnemende kinderen en heeft de regie op zich genomen. "We staan voor een zaal van 1500 man. Zoveel mensen mogen we natuurlijk niet meenemen, maar wel alle vaders en moeders en een broertje of zusje. Dat is al ontzettend geweldig."

Voor de kinderen is het een bijzondere locatie, maar het was eigenlijk toeval dat de school is uitgeweken naar het muziekpaleis. "De credits moeten echt naar TivoliVredenburg, want we hebben ontzettend gezocht", zegt Koens. "Zij hebben voor ons de zaal opengesteld omdat er gewoon geen plek was om een musical te kunnen opvoeren zodat alle ouders het zouden kunnen zien op hetzelfde moment." In totaal mogen er vandaag 150 man de zaal in. "Dat betekent dat ook bonusouders en extra broertjes en zusjes erin kunnen. Daar zijn we echt superblij mee."

In plaats van in de gymzaal spelen de kinderen dit jaar dus in de grote concertzaal, waar normaal gesproken alleen beroemde artiesten en orkesten optreden. "Dat is intens", zegt Koens. "Ik zit al een heel aantal dagen opgesloten in een kleutergymzaal met 36 kinderen die het ook allemaal heel spannend vinden en natuurlijk vol in die afscheidsemotie zitten al. Heel leuk, maar ook echt intens."

Regisseur Enne Koens over de afscheidsmusical in TivoliVredenburg


Wie de doorloop ziet kan zich daar wat bij voorstellen. Terwijl Koens leerlingen op het podium probeert te verzamelen klinkt er luid gelach vanuit de coulissen, scheert er een jongen over het podium met een step en worden her en der wat TikTok-dansjes gedaan. Ze lijken meer bezig te zijn met de pizza die in de kleedkamer op ze ligt te wachten dan de voorstelling die ze straks gaan spelen.

Je kan het ze moeilijk kwalijk nemen, want het is een spannende en lange dag voor de kinderen. Die middag speelden ze nog hun voorstelling voor de middenbouw, een paar uur daarna moesten ze zich melden bij de artiesteningang van het poppodium. Daar nemen ze nog een laatste keer de posities door van de dansjes die ze maanden via filmpjes hebben moeten oefenen.

 Nog even repeteren. Nog even repeteren. | Foto: RTV Utrecht / Noes Petiet

"We vinden het bijzonder, maar ook wel echt heel spannend", zegt een groepje leerlingen later in de kleedkamer, een servet met stukken pizza voor hun neus. "Voor corona wisten we nog maar net van de musical was geworden, we hadden nog niet eens een script!" Toen ze weer naar school mochten moest er dan ook flink doorwerken, want binnen drie dagen moest alles bij elkaar gebracht worden. Toch zijn ze maar wat trots op hun voorstelling. Allemaal zijn ze het erover eens dat hun foto tussen de gallerij van artiesten hoort die al eerder in tivoli speelden.

Koens is ontzettend opgelucht dat het feest op deze manier toch door kon gaan. "Dat is het enige waar ik echt bang voor was tijdens de hele corona periode. Dit is zo'n belangrijk overgangsritueel voor de kinderen. Nu hebben ze iets moois om op terug te kijken na dit rare jaar."

Ook voor Koens zelf is het een emotionele avond. "Als ze zingen 'stond die klok maar stil' moet ik wel wat tranen wegslikken. Het is natuurlijk best een stap voor zowel ouders als kinderen om afscheid te nemen van de basisschool." Één ding is in iedergeval zeker: dit wordt een afscheid om nooit meer te vergeten.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -