Nieuwe burgemeester Stichtse Vecht fietst door gemeente: 'Leuk dat hij eerst langs Nigtevecht komt'

© RTV Utrecht
NIGTEVECHT - Door corona moest de nieuwe burgemeester van Stichtse Vecht zijn tour door de gemeente even uitstellen, maar vandaag kon Ap Reinders eindelijk uitgebreid kennismaken met de inwoners van het noordelijkste puntje van Stichtse Vecht: Nigtevecht.
Vooruit: de regen is wat minder, maar dat houdt de burgemeester niet tegen. Vrolijk lachend maakt hij kennis met vrijwilligers van de Dorpskamer, het Dorpshuis, de huisarts en brandweermensen. "Erg leuk dat 'ie langs komt", zegt Henk de Bruin van de brandweer. Hij heeft een tijdje geleden al eens kennis gemaakt met zijn nieuwe burgemeester. "Leuk dat hij eerst langs Nigtevecht komt", vindt Henk.
Burgemeester Ap Reinders in gesprek.
Burgemeester Ap Reinders in gesprek. © RTV Utrecht

Pittoreske plek

Het is dus niet de eerste keer dat de burgemeester in Nigtevecht is. Reinders vindt het een prachtige plek. "Heel mooi dorpje, dit straatje bijvoorbeeld waar we nu staan. Echt een pittoreske plek", zegt Reinders, doelend op de Dorpsstraat. Hij wil graag weten wat de mensen in Nigtevecht bezighoudt.
Ik vind het vooral heel erg leuk dat de burgemeester er is en even langskomt
Carla Meegdes
Nigtevecht is een klein plaatsje, waar de voorzieningen maar met moeite in stand kunnen worden gehouden. Dat beaamt ook de bakker, waar de burgemeester zijn fiets parkeert. Carla Meegdes runt bakkerij De 7 Heerlijkheden sinds 2006, maar het is moeilijk het hoofd boven water te houden. De meeste inwoners van Nigtevecht werken in de grote stad en doen hun boodschappen al gauw in de supermarkten daar.
"Je hoopt dat klanten een warme bakker blijven waarderen en toch hier hun brood komen halen", zegt Carla. Ze benoemt het ook nog even als ze met de burgemeester praat. "We hebben het wel even over de toekomst van de bakkerij gehad. Maar ik vind het vooral heel erg leuk dat de burgemeester er is en even langskomt."
De tekst gaat verder onder de video:
Nieuwe burgemeester Stichtse Vecht fietst door gemeente: 'Leuk dat 'ie eerst langs Nigtevecht komt'

Aandacht van gemeentebestuur

Het onderwerp blijft terugkomen, merkt de burgemeester zelf ook op. Hij was al op de hoogte van de moeilijkheden als het gaat over de instandhouding van voorzieningen. "Dit verdient absoluut de aandacht van het gemeentebestuur", zegt hij.
En dan moet de burgemeester weer verder, op naar de plaatselijke voetbalvereniging om andere inwoners te ontmoeten. "Dag hoor", zwaait Reinders terwijl hij weer op de fiets stapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.