RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Regionale omroepen krijgen plekje op NPO 2, meer tijd voor terugdringen reclame

PROVINCIE UTRECHT - Het plan van minister Slob om NPO 3 te gebruiken voor regionale televisie, wordt gewijzigd. In plaats daarvan wordt op NPO 2 na het journaal van 18.00 uur bijna twee uur lang plaats ingeruimd voor nieuws en programma's uit de regio.

Vorig jaar kwam Slob met een plan om de regionale omroepen, waaronder RTV Utrecht een plekje te geven op de landelijke zender NPO 3, om zo een groter bereik te krijgen. Dat plan krijgt nu dus een wat andere invulling. NPO 3 hoeft daardoor toch geen ruimte te maken voor regionale televisie, maar kan voorlopig blijven zoals het is.

Reclamevrij
Het idee om de televisiezenders van de publieke omroep vanaf 20.00 uur reclamevrij te maken, is van tafel. In ruil daarvoor beloven de omroepen vanaf 2022 de reclame in vijf jaar tijd met de helft terug te brengen. Online verdwijnen reclames al op 1 januari, schrijft Slob aan de Tweede Kamer. Datzelfde geldt voor reclame rond kinderprogramma's.

Slob wil een nieuw omroepbestel dat minder zwaar leunt op reclame, maar neemt gas terug nu de coronacrisis ook de NPO zwaar heeft getroffen. De reclame-inkomsten van de omroepen zijn daardoor sterk afgenomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -