RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse sportclubs hebben groot tekort aan velden, maar het geld is op


UTRECHT - De nood is hoog bij veel Utrechtse sportclubs. Ze hebben genoeg leden en vaak zelfs een wachtlijst, maar er is een gebrek aan speelvelden. Zo ook bij VVJ uit Overvecht. Als één van de speelvelden zou worden omgebouwd tot kunstgrasveld, zouden de problemen al opgelost zijn. Maar de gemeente geeft niet thuis, het geld is op.

Moes Çakir maakt zich al tijden sterk voor een kunstgrasveld bij VVJ en is de wanhoop nabij. De club doet goed werk door kinderen in een probleemwijk als Overvecht aan het sporten te krijgen, maar de wachtlijst is lang. Maar liefst 63 kinderen willen ook tegen een bal trappen. "Maar die kunnen we op dit moment niet kwijt, en daarom willen we graag een kunstgrasveld hebben."

Voetbalclub VVJ in Utrecht Overvecht wil een kunstgrasveld maar er is geen geld


Versleten
De club heeft nu twee grasvelden en een trainingsveld van kunstgras. Dat is eigenlijk versleten en aan vervanging toe. Maar dat durft Çakir al helemaal niet aan de gemeente te vragen. "Wij zijn niet aan de beurt, de gemeente zegt dat een nieuw kunstgrasveld niet aan de orde is."

Lyam is negen en traint in de stromende regen. "Voetballen is leuk, schieten met de bal, bewegingen maken en mensen voorbijgaan." Als je hem vraagt wat hij liever heeft, echt gras of kunst, dan is hij stellig: "Echt gras, dan kan je beter slidings maken." Leuk en aardig, maar zijn club denkt daar heel anders over. Als het regent dan kan je niet op echt gras trainen. En dan wordt de trainingscapaciteit gelijk gehalveerd.

Met een extra kunstgrasveld zou dat probleem opgelost zijn. Çakir: "Wij zijn al negentig jaar een zaterdagclub en nu wil de gemeente dat we ook op zondag gaan spelen. Maar dat lost het probleem niet op, we komen juist door de week, bij de trainingen velden tekort."

Bezuinigingen
Sander van Waveren is fractievoorzitter bij het CDA. Hij zit in de oppositie en herkent het probleem van VVJ. "Het is helaas een herkenbaar beeld. Want we zien heel veel clubs die tegen de grenzen aanlopen." Volgens hem ligt de schuld bij het college van GroenLinks, D66 en ChristenUnie. "De coalitie heeft afgelopen jaar twee miljoen euro wegbezuinigd, dat beschikbaar was voor de uitbreiding of vervanging van bijvoorbeeld kunstgrasvelden."

Volgens Van Waveren wil zijn partij wel investeren in de amateursport, maar hij zit in de oppositie. Verantwoordelijk wethouder Maarten van Ooijen (ChristenUnie) wilde niet op onze vragen reageren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -