RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Je tuin als theater: Julia en Jurriën geven theatervoorstelling bij de mensen thuis


LOENERSLOOT - Het overkwam zo'n beetje alle acteurs: door de coronacrisis was plotseling de agenda leeg. Ook Julia van der Vlugt en JurriŽn Remkes kwamen zonder werk te zitten, maar ze bedachten een creatieve manier om tůch voorstellingen te kunnen verzorgen. Ze treden nu op bij mensen in de tuin.

Het is even wennen voor de acteurs, zo'n voorstelling bij mensen thuis. Want ze moesten steeds maar zien waar ze terechtkomen. "Elke keer als je in een nieuwe tuin komt is het even kijken. Hoe gaan we het doen hier. Waar is de boom waar je tegenaan kan lopen?", vertelt Julia.

 De regisseur en Julia's medespeler kijken naar haar spel De regisseur en Julia's medespeler kijken naar haar spel | Foto: RTV Utrecht

Ook voor de bewoners zelf is het wel een spannende gebeurtenis. "Mensen gaan volgens mij anders naar hun eigen tuin kijken", zegt JurriŽn. "Omdat hun tuin in ťťn keer een decor is. Dat is echt heel leuk."

Het Tuintheater leek goed te realiseren. In de buitenlucht is de kans op verspreiding van het virus veel kleiner en mensen kunnen makkelijk anderhalve meter afstand houden in een ruime tuin."
Julia van der Vlugt

Het stuk dat Julia en JurriŽn spelen is 'De Beer' van Anton Tsjechov uit 1888. "We wilden dit stuk eigenlijk al heel erg lang doen", vertelt Julia. "En nu we allebei zonder werk kwamen, lazen we het weer en toen vielen er ineens best wel wat dingen op z'n plek. Het is super geschikt voor deze tijd want het gaat over een vrouw die in de rouw is om haar overleden echtgenoot en die heeft zichzelf totaal in quarantaine opgesloten."

Thuistheater oefent in Loenersloot


Deze zomer spelen zij De Beer van Anton Tsjechov in tuinen bij mensen thuis. Daarnaast is de voorstelling ook in openbare tuinen te zien. Op 17 juli en 7 augustus spelen ze de voorstelling in de tuin van de Volksuniversiteit in Utrecht.

 Repetitie in de tuin van kasteel Loenersloot Repetitie in de tuin van kasteel Loenersloot | Foto: RTV UtrechtHeb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -